Kulaklık endüstrisi, teknik detaylar, görünüm ve tasarım gibi faktörlerin etkisiyle son zamanlarda büyük bir önem kazandı. Peki, 2017 yılının kulaklık pazarına etkisi ne oldu?

 

2017 yılında kulaklıklara yoğun ilgi gösterildi

Kulaklıklar, arabalar, cep telefonları, bilgisayarlar gibi prestij sembolü olarak kabul edilmeye başlandı. Kişinin karakterini ve zevklerini yansıtan bir aksesuar haline geldi. Akıllı telefonlar ve online müzik platformları sayesinde kulaklık kullanımı yaygınlaştı. Markalar ise bu durumu fırsat bilerek pazarı genişletiyor ve farklı ihtiyaçlara yönelik kulaklık modelleri üretiyor.

Kulaklık pazarı her yıl yüzde 100 oranında büyümekte. 2017 yılı sonunda global kulaklık pazarının büyüklüğü yaklaşık 14 milyar doları buldu. Türkiye’de ise bu rakam 100 milyon TL’yi aştı. 2016 yılında pazarın yarısını kablolu kulaklıklar oluştururken, 2017 yılında kablosuz kulaklıkların popülaritesi arttı. Kablosuz kulaklıkların popüler olmasının sebepleri arasında kullanım kolaylığı ve şık tasarımlar yer alıyor.

2017 yılında kablosuz kulaklıklar daha fazla tercih edildi. 16-30 yaş aralığındaki gençler, müzik kulaklıklarının yanı sıra oyun kulaklıklarını da sıklıkla kullandı. Lüks segmentte yer alan high-end kulaklıklar ise 30 yaş üzeri kullanıcılar tarafından tercih edildi.

:: Siz hangi tip kulaklık kullanıyorsunuz?


Yorumlar